fbpx

Locsolóbál - Húsvétvasárnap

Idén első alkalommal megrendezésre kerül a Locsolóbál, élőzenével, a la carte fogyasztással!

2023. április 9. vasárnap

20:00-03:00

Zene

Hangulat Band- 3 fős zenekar

Jegyek

Belépőjegy ára: 5.000 Ft – mely tartalmazza a zeneszolgáltatást, egy welcome drinket (pohár fehér-, rosé- vagy vörösbor) és 1 üveg ásványvizet (0,33 l)

Étel-ital

Minden fogyasztás a helyszínen a la carte választva étel- és itallapunkról.
A rendezvény idején konyhánk 21:30-ig tart nyitva!
A fix étlapon túl különleges húsvéti fogásokkal is készülünk!

Elérhetőség

info@primaspince.hu
+36 33 541 965

Szálláslehetőség a Hotel Adalbertben

Részletek

Locsolóbál – Érezd jól magad kötetlenül a Prímás Pincében

Idén kerül először megrendezésre Húsvétvasárnap a Locsolóbál a Prímás Pincében, élőzenével, a’ la carte fogyasztással. Kicsit a kulisszák mögé nézünk, az eseményről Ember Tamás étteremvezetővel, a kínálatról Jászai Tibor konyhafőnökkel beszélgettünk.
Honnan jött az ötlet, hogy idén először megrendezésre kerüljön ez az esemény?
E.T.: Minden évben szeretnénk saját rendezvényeket tartani vagy új rendezvényt bevezetni. Idén úgy alakult a húsvéti ünnepkör időpontja, hogy úgy gondoltuk, április eleje megfelelő lehet egy ilyen rendezvényre, ezért Húsvétvasárnap megtartjuk az első Locsolóbált a Prímás Pincében! Az iskolai tavaszi szünet, illetve a hosszúhétvége miatt reméljük, sokan kimozdulnak Esztergomba. Nemcsak a helyieket várjuk és invitáljuk, hanem a Hotel Adalbertből vagy más szálláshelyről érkező turistáknak is szeretnénk programlehetőséget kínálni. Mivel a Húsvéthétfő munkaszüneti nap, előző este vasárnap még van lehetőség egy kicsit lazítani és mulatni.
Mit kell tudni a Locsolóbálról nagyvonalakban? Milyen hangulatú, típusú esemény lesz, illetve kiket vártok, mire készüljenek a vendégek?
E.T.: Ez a bál egy abszolút kötetlen esemény lesz, éppen ezért nincs fix program, illetve étel- és italkínálat. Mi azt szeretnénk, ha akár csak táncolni eljönnének hozzánk! Tehát nincs „kötelező” fogyasztás, ezt a belépőjegy ára is tükrözi (A belépőjegy ára 5.000 Ft – mely tartalmazza a zeneszolgáltatást, egy welcome drinket és 1 üveg ásványvizet – a szerk.). Maga a célközönség tehát bárki, aki szeret táncolni vagy csak egy jó hangulatú estét szeretne eltölteni, finom ételekkel és italokkal. A 3 tagú zenekar este 8 órától hajnali 3 óráig zenél, jegyet a helyszínen is lehet természetesen vásárolni, dress code nincs. Tehát alapvetően nem egy elegáns, „feszengős” estét kell elképzelni, nincsen kötött program és menüsor, ilyen szempontból ez a bál különbözni fog a többi rendezvényünktől. Kötetlenül érezze jól magát mindenki!
A Locsolóbál hagyományosan az esküvői szezon kezdetét jelenti, falusi környezetben ez egy közösségi esemény. Hogyan tud a Ti eseményetek kapcsolódni ehhez a jelentéshez?
E.T.: Alapvetően úgy gondolom, a húsvéti locsolásnak és locsolóbálnak egy nagyon szép hagyománya van, a család és a barátok találkoznak egymással, minőségi időt töltenek együtt. Kisebb településeken, ahol „mindenki ismer mindenkit” a Locsolóbál gyakorlatilag felfogható egy baráti összejövetelnek. A városokban ez a hagyomány nincs erősen jelen, ezért szeretnénk, hogy a Prímás Pince Locsolóbálja egy olyan esemény legyen, ahol a baráti társaságok, családok egy kellemes, jó hangulatú estét töltenek el együtt, beszélgetnek, táncolnak, vagyis közös élményekkel gazdagodnak.
A saját részünkről teljes mértékben az esküvők/rendezvények időszakát, vagyis jobban mondva a nagybetűs SZEZON kezdetét jelenti a Locsolóbál. A téli hónapok után fejest ugrunk a pörgős mindennapokba! A nyitvatartásunk bővül, a Rondella Kávézó is kinyit hétvégente, készülünk az esküvőkre, nagyobb rendezvényekre és természetesen az egyre több a’ la carte vendégre, akik a jó idő közeledtével többször kimozdulnak otthonról és ellátogatnak hozzánk is.
Készültök egyedi kínálattal az eseményre ételek tekintetében?
J.T.: Igen természetesen készülünk egyedi kínálattal, a húsvéti ajánlataink elérhetőek lesznek a Locsolóbálon, illetve azon kívül is április 7-14. között! Az elképzelés az volt, hogy csináljunk egy olyan érdekes kínálatot, amely akár még otthon is elkészíthető, de ízekben, párosításban valami újat mutat. Ezek a fogások nem lesznek túlgondolva, túldekorálva, inkább abban hiszünk, hogy minél jobb alapanyagokkal, minél jobb ízeket varázsoljunk a tányérra.

HÚSVÉTI SONKA, VAJAS TÉSZTA, CÉKLASALÁTA, TÖKÉLTES TOJÁS

Előételként az előzetesen 24 óráig pácolt húsvéti sonkát egy sós, vajas leveles tésztába tekerjük és kisütjük. Így adunk egy ki ropogósságot a sonka mellé, illetve próbálunk átkötni a húsvéti kalácsra is, ez az étel „kettő az egyben”. Nagy kedvencem a céklasalátánk, ami tormás ízvilágú, emiatt passzol a sonkához. Adunk mellé még egy tökéletes tojást, amit 30 percig 65 fokon hőkezelünk, utána pedig egy pikáns almaecetes folyadékban melegítjük vissza és helyezzük a tányérra.

HÚSVÉTI SONKALEVES, TORMA, PÁCOLT TOJÁS 

A kínálatban a leves egy sonkaleves, ami tulajdonképpen egy ramen leves lesz. Egy koncentrált alaplevet főzünk, az előételhez már bepácolt és megfőtt sonkát használjuk betétként. A leveshez házi tésztát gyúrunk, valamint kínálunk hozzá egy ördögszekérgombás páclében készített tojást és friss zöldségeket, illetve csempészünk egy kis tormás ízt is bele.

BÁRÁNY KOLBÁSZ, VÖRÖSBOROS ZÖLDSÉGEK, CSICSERIBORSÓ

BÁRÁNY HÚSOS PASTRAMI, FERMENTÁLT ZÖLDSÉGEK, MAGOS MUSTÁR

A főételekkel gondolatiságban próbáltunk visszautalni Jézus életének a helyszínére, a keleti vidékre és ennek a vidéknek a konyhájára. A bárány itt szimbolizálja Jézus feltámadását, illetve az újjászületést is jelképezi. Az egyik főétel egy báránykolbász lesz, hozzá ragut készítünk vörösboros zöldségekkel és csicseriborsóval. A másik főétel egy bárányhúsos pastrami szendvics, fermentált zöldségekkel, amihez magos mustárból, sült fokhagymás-csicseriborsós szószt készítünk.

„CSOKINYUSZI”

 A „csoki nyuszi” desszertünk egy nyuszifej formájú piskóta lesz, amelyet betöltünk egy fehércsokis ganache krémmel - mint a „Kinder csokinyuszi” - és ehhez fogunk kínálni még különböző szószokat.
Így állt össze tehát a húsvéti kínálatunk.
Alapvetően minden egyedi kínálatunk, séf ajánlat mögött van egy tudatos történet, gondolati sík, amit próbálunk megmutatni. Úgy gondolom, hogy a gasztronómia a kultúra része, edukációs hatással bír, mi az ételek által próbálunk történeteket mesélni. Ezenkívül törekszünk arra, hogy olyan ízélménnyel gazdagodjanak vendégeink, amire emlékezni fognak és akár egy jó ötletet haza is visznek a konyhába.

Az interjút készítette: Fodor Kinga
A képek szerzője: Prófusz Ádám/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye