fbpx

Étterem és ami mögötte van...

A jelenlegi Főszékesegyházzal egy idős, közel 3000 négyzetméteres pincerendszer lélegzetelállító építészeti megoldásaival semmilyen szempontból sem „csak” egy étterem. Az esztergomi Bazilika alatt található turisztikai, gasztronómiai és borkulturális központ történelmi falai között a modern gasztronómia szellemében működő étterem mellett a boralagút a Kárpát-medence borvidékeit bemutató kínálattal, a kávézó és cukrászda helyben készült süteményekkel és kávékülönlegességekkel, az ajándékbolt pedig kulináris termékekkel és kézműves ajándéktárgyakkal várja az ide látogatókat.

Ajándékutalványok!

Lepje meg szeretteit egy igazán egyedi ajándékkal!

Ajándékutalványok

Gyertyafényes vacsora párjának a közös évfordulóra, vagy egy különleges borkóstoló a szüleinek. Kollégáink szívesen segítenek a megfelelő ajándékutalvány kiválasztásában.

AZ ÚJRAKÓSTOLT KÁRPÁT-MEDENCE

A különböző tájjellegű konyhai stílusok harmonikus egysége biztosítja az állandó megújulást a konyhánk és személyzetünk számára. Éttermünk sikeresen ötvözni a nemzeti hagyományokat a modern gasztronómiai elemekkel, de a Kárpát- medencei magyarság ételeinek változatosságát és nemzeti jellegét híven megőrzi. Állandó kínálatunk mellet a rendszeresen megújuló szezonális ajánlatok és az egyedi megrendelések alapján megálmodott 6-7 fogásos gálavacsorák teszik igazán változatossá kínálatunkat.

VINUM PRIMATIS, A PRÍMÁS BORA

A Prímás Pince célul tűzte ki a magyar borok és borkultúra népszerűsítését, a kulturált borfogyasztás további terjesztését. A régiós alapanyagok a Prímás Pince borkínálatával együtt nyújtanak emlékezetes kulináris élményt. A boralagútban a Kárpát-medence borvidékeiről nem csak információhoz juthatnak a hozzánk látogatók, hanem kóstolhatnak is; közel 100 tételt felölelő kínálatunk az összes tájegységről tartalmaz borokat. Kollégáink nagy örömmel kalauzolják vendégeinket a borok kóstolásában, de akár előre összeállított borkóstoló csomagjaink közül is választhatnak.

Nem csak étterem

Ha igazán különleges helyen kávézna

Rondella Kávézó

Tegyen egy sétát a Várhegyen és térjen be egy finom kávéra vagy süteményre hangulatos kávézónkba. Melocco Miklós Szent István megkoronázását ábrázoló monumentális szobra szomszédságában fekvő teraszunkról közvetlen közelről élvezheti az esztergomi Bazilika látványát. Ajánlatainkért kövesse a Rondella kávézó Facebook vagy Instagram oldalát!

Ha csak egy finom süteményre vagy egy jó kávéra térne be

Prímás Pince Kávézó és Cukrászda

Egy délelőtti kávézáshoz vagy délutáni tea és sütemény elfogyasztásához is ideális helyszín a Prímás Pince. A cukrászunk által, helyben készített hagyományos és újra gondolt desszertek mellett kávékülönlegességekkel és szakképzett, kedves kiszolgálással várjuk vendégeinket.

Ha szeretne hazavinni egy kicsit az itteni élményekből

Prímás Pince Ajándékbolt

Ingyenes buszparkolónk mellett található ajándékboltunk nagy népszerűségnek örvend. A kínálat gerincét a Vinum Primatis borok képezik, emellett kézműves termékekkel, szerzetesrendek termékeivel, könyvekkel, natúrkozmetikumokkal és kegytárgyakkal is várjuk a vendégeket.

Ha szeretne jobban elmerülni a borkultúrában

Prímás Pince Boralagút

A közel 90 m hosszú Barkóczy alagútban, a pince téglaboltívei között berendezett ingyenes kiállítás bemutatja a Kárpát-medence borvidékeit, jellemző szőlőfajtáit, borkészítései eljárásait. Lehetőség nyílik a bemutatott borok megkóstolására is.

Ha a könnyebb utat választaná

Panorámalift

Az ajándékboltunkból induló közel 20 méteres üveglift nagyban megkönnyíti a feljutást az ingyenes parkolónkból a Várhegy felső szintjére, ahol az esztergomi Bazilika és a királyi vár is található.